top of page

Jacco van Asten

IMG_6861.jpg

Familierecht en jeugdrecht, advocaat en mediator

Ik ben sinds 2001 werkzaam als advocaat en ben gespecialiseerd familierecht advocaat. Dit betekent dat u mij in kunt schakelen als u te maken krijgt met bijvoorbeeld een echtscheiding, vragen over alimentatie en regelingen voor de kinderen.

 

Mediation

 

Ook kan ik u en uw partner beiden bijstaan als mediator bij uw echtscheiding (echtscheidingsbemiddeling). Kiest u samen met uw partner voor mediation, dan maakt u onder begeleiding van de mediator samen afspraken over de gevolgen van de scheiding. Deze afspraken worden vervolgens vastgelegd in een overeenkomst, een convenant. Het voordeel van een mediator die ook advocaat is, is dat een advocaat u ook precies kan vertellen wat de juridische gevolgen zijn van de afspraken die worden gemaakt en u daarin goed kan voorlichten en adviseren.

 

Samen met u maak ik een plan voor de aanpak die het beste bij u past. Daarbij bied ik duidelijkheid, houvast en perspectief.

 

Als advocaat en mediator ben ik:

  • aangesloten bij de vFAS, de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsbemiddelaars (aspirant-lid), en

  • lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA).

 

Mijn kennis op het gebied van familierecht, een rechtsgebied dat voortdurend in beweging is, doe ik op door met regelmaat deel te nemen aan intervisie, en het volgen van opleidingen en cursussen.

 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten sta ik geregistreerd als specialist op de volgende rechtsgebieden:

– Personen- en familierecht (tevens Jeugdrecht)

– Sociaal-zekerheidsrecht

 

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

bottom of page